URL : http://www.boodschappen.nl/recepten..
Gekarameliseerde beenham met honing
 Hoofdgerecht
 4 porties
 60 min.
 Zoet
 Bakken in de oven
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 100 ml. honing
  • 100 ml. vers sinaasappelsap
  • 2 takjes tijm
  • 2 gekneusde peperkorrels
  • 2 el. boter
  • 2 beenhammetjes van circa 500 gr. p.st. (naturel)


  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 160 °C. Breng de honing met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat het 10 minuten op een lage stand trekken. Verwijder de tijm en laat afkoelen. Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40 minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer met het honingmengsel. Snijd de ham in dikke plakken.

    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 300 kcal / Eiwit 22 gr. / Vet 16 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 16 gr.
    Suggesties :
    Lekker met aardappels die tegelijkertijd met de ham zijn meegebakken in de oven of een romige aardappelpuree en knapperige groenten.
    Extra info : Afbeelding
    Wijnadvies:
    Vanwege het zoetje lekker met Rosé d’Anjou. Deze is namelijk niet
    helemaal droog. Kan daarom ook met rode Lambrusco.
    URL : http://www.gratisrecept.nl/recepten/..
    Beenham met honing
     Hoofdgerecht
     4 porties uit Nederland
     In 60-70 min.
     Zoet
     Bakken in de oven/Grillen in de oven
     Nederland
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 stuk Varkensfricandeau (ca. 1 kg., met een dun laagje vet)
  • 6 schijven ananas
  • 250 gr. bruine basterdsuiker
  • 4 el. citroensap
  • 2 tl. kaneel
  • 1 el. citroenrasp
  • 1 dl. honing
  • Bereidingswijze

    Verhit de oven voor op 200 °C Wrijf het vlees in met de kaneel. Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap. Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een rooster, in een braadslede. Laat het vlees in de oven in circa 50 minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot 160 °C. Verhit, als het vlees klaar is, de grill op de hoogste stand. Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties :
    Lekker met aardappelpuree en een salade van kropsla en rucola met (vers of tutti frutti van) abrikozen, perziken en appels.
    Meer beenham recepten op www.kookzoeken.nl/..