URL : http://www.boodschappen.nl/recepten..
|
Gekarameliseerde beenham met honing |
Hoofdgerecht
4 porties
60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Nederland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
100 ml. honing
100 ml. vers sinaasappelsap
2 takjes tijm
2 gekneusde peperkorrels
2 el. boter
2 beenhammetjes van circa 500 gr. p.st. (naturel)
|
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Breng de honing met de rest van de ingrediënten aan de kook en
laat het 10 minuten op een lage stand trekken.
Verwijder de tijm en laat afkoelen.
Bestrijk de hammetjes royaal met het honingmengsel en bak ze 40
minuten in het midden van de oven tot het laagje krokant en
kleverig is. Bestrijk de bovenkant tussentijds nog een paar keer
met het honingmengsel. Snijd de ham in dikke plakken.
|
Voeding info (per een persoonsportie) :
Energie 300 kcal / Eiwit 22 gr. / Vet 16 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 16 gr.
|
Suggesties :
Lekker met aardappels die tegelijkertijd met de ham zijn
meegebakken in de oven of een romige aardappelpuree en
knapperige groenten.
|
Extra info : Afbeelding
|
Wijnadvies:
Vanwege het zoetje lekker met Rosé d’Anjou. Deze is namelijk niet
helemaal droog. Kan daarom ook met rode Lambrusco.
|
|
URL : http://www.gratisrecept.nl/recepten/..
|
Beenham met honing |
Hoofdgerecht
4 porties uit Nederland
In 60-70 min.
Zoet
Bakken in de oven/Grillen in de oven
Nederland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
1 stuk Varkensfricandeau (ca. 1 kg., met een dun laagje vet)
6 schijven ananas
250 gr. bruine basterdsuiker
4 el. citroensap
2 tl. kaneel
1 el. citroenrasp
1 dl. honing
|
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 200 °C Wrijf het vlees in met de kaneel.
Meng de honing met de basterdsuiker, de citroenrasp en het sap.
Bestrijk het vlees met het honingmengsel. Leg het vlees op een
rooster, in een braadslede. Laat het vlees in de oven in circa 50
minuten gaar worden. Verlaag de temperatuur na 20 minuten tot
160 °C. Verhit, als het vlees klaar is, de grill op de hoogste stand.
Leg de plakken ananas op het vlees en laat het geheel onder de
grill mooi goudbruin worden. Warm of koud serveren.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Suggesties :
Lekker met aardappelpuree en een salade van kropsla en rucola
met (vers of tutti frutti van) abrikozen, perziken en appels.
|
Meer beenham recepten op www.kookzoeken.nl/..
|
|
|